Latest News
{"effect":"slide-v","fontstyle":"normal","autoplay":"true","timer":"5000"}

Interview med professor Raphael Mechoulam om cannabinoidekemi

Yuval (Tuby) Zolotov (YZ) har stillet Raphael Mechoulam (RM) nogle interessante spørgsmål

YZ: Når du siger at cannabidiol kan være en behandling i fremtiden, mener du canabidiol fra cannabis eller en syntetisk udgave?

RM: Jeg er kemiker, og for mig er cannabidiol et defineret stof, og dets oprindelse er ligegyldigt. Uanset om det er afledt af cannabis eller fremstillet syntetisk – skal det være den samme forbindelse. I laboratoriet er cannabidiol let at arbejde med, og det kan isoleres fra cannabis planten til et niveau af total renhed. Men det kan lige så godt være syntetisk.

YZ: Foruden THC og CBD, hvilke andre cannabinoider mener du bør studeres grundigt?

RM: Det kan meget vel være, at andre cannabinoider har terapeutiske fordele. Jeg tænker, at der bør være mere fokus på de syrlige forstadier af THC og CBD – THCa og CBDa. Disse molekyler har lav stabilitet, og som følge heraf er der meget lidt forskning gjort på dem. Men jeg tror, ​​at de har et stort potentiale og bør studeres mere.

Et billede af Raphael Mechoulam, Tina Horsted og Jens Thau
Tina Horsted og Jens Thau har besøgt Raphael Mechoulam

YZ: Hvordan ser du situationen 5 år fra nu? Og 10 år fra nu?

RM: Jeg tror, ​​at produkterne vil blive bedre analyseret og standardiseret, og forhåbentlig vil der være flere kliniske beviser. Vi vil vide mere om “entourage effekten”. Men hvis vi ser på de farmaceutiske markeder og hvordan medicin udvikler sig, tror jeg også, at situationen vil være meget anderledes end den er i dag. Vi kan ikke bruge penicillin, men kun derivater af det. Det kan tage mere end 5 år, men situationen vil nok være den samme med cannabinoider. I takt med den voksende brug af medicinsk cannabis tror jeg, at der vil være flere halvsyntetiske derivater, primært af CBD, men også af THC. Desuden forventer jeg, at når vi får mere viden, kan vi behandle flere patienter med forskellige former for medicinske tilstande, større antal end i dag. For eksempel er der 80 autoimmune sygdomme, hvor kroppen angriber sig selv. Baseret på undersøgelser i laboratoriet, mine egne og andres, er det plausibelt, at cannabidiol kan behandle nogle af dem. Så der er meget at lave.

YZ: Tænker du at cannabinoider også skal bruges til behandling af psykiske sygdomme?

RM: Dette er et meget mere kontroversielt emne. Baseret på nogle beviser kan det hjælpe flere mentale tilstande, såsom skizofreni. I øjeblikket er posttraumatisk stress den eneste mentale indikation, der er berettiget til medicinsk cannabis ifølge de israelske regler. Vi gjorde en lille undersøgelse med mennesker, der havde meget gode resultater. Men regeringen er meget forsigtig med at godkende nye mentale indikationer. Der er mange bekymringer for, at folk vil fremstille et medicinsk problem for at forsøge at udnytte reglerne, og psykiske lidelser er meget lettere at fremstille.

Læs interviewet i sin fulde længde på engelsk:
https://www.fundacion-canna.es/en/meet-experts-interview-professor-raphael-mechoulam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.